דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כיצד לחסוך בהוצאות בעקבות הפחתת שיעור מס ערך מוסף 

מאת    [ 21/08/2006 ]

מילים במאמר: 457   [ נצפה 4003 פעמים ]

לאחרונה התבשרנו על כוונת האוצר להפחית את שיעור המע"מ באחוז: מ- 16.5% ל- 15.5%, החל מ- 1.7.06. להלן נראה כי הכנה ראויה למהלך זה, עשויה לחסוך סכומים ניכרים למשפחות העומדות בפני הוצאות גדולות דוגמת: רכישת ריהוט, רכב, קרקע או דירה, ביצוע שיפוצים וכן בפני תשלום בגין שירות יקר כגון ייצוג בבית משפט או ניתוח.
חוק מע"מ קובע מועד שונה לחיוב במס של עסקאות שונות. דחיית מועד החיוב במע"מ של העסקה אותה מבצע הקונה למועד המאוחר ליום הפחתת שיעור המס (לפעמים המדובר בדחייה של יום אחד בלבד), עשויה לחסוך לקונה סכומי כסף ניכרים. כאן המקום להדגיש ולשרש טעות נפוצה: מועד החיוב במס אינו מועד הוצאת החשבונית (חשבונית עסקה ו/או חשבונית מס).
חוק מע"מ קובע כי מועד החיוב במס במכירת טובין יהא מועד מסירת הטובין לקונה (להבדיל למשל, ממועד התשלום). קונה המבקש לרכוש טובין יעשה איפוא בחכמה אם יוכל לדחות את מועד אספקת הטובין למועד המאוחר ל- 1 ביולי. כך, למשל, מי שביקש לרכוש רכב ב- 150,000 ?, יוכל לחסוך 1,500 - על-ידי דחיית מועד אספקת הרכב. הוא הדין לגבי מי שביקש לרכוש ריהוט או תכשיט יקר, אפילו אם כבר שילם את מלוא סכום התמורה.
בעסקאות מקרקעין קובע המחוקק מועד חיוב במס שונה. בעסקה לרכישת מקרקעין (קרקע, דירה וכו') קובע חוק מע"מ שלושה מועדי חיוב במס חלופיים והם:
(1) מועד תשלום התמורה;
(2) מועד רישום המקרקעין על שם הקונה;
(3) מועד מסירת החזקה במקרקעין, והכל לפי המוקדם שביניהם.
מקרקעין שיועברו לרשות הקונה, ירשמו על שם הקונה ו/או תשולם תמורתם - והכל לפני 1 ליולי השנה - יחוייבו במס בשיעור של 16.5%. מנגד, אם ידחה הקונה את ביצוע כל שלוש הפעולות הבאות לאחר ה- 1 ביולי, וזאת מבלי צורך להימנע מלחתום על הסכם לרכישת הדירה, הוא צפוי לשאת במס בשיעור 15.5% בלבד.
כך, לדוגמא, קונה המבקש לרכוש דירה ב- 200,000$ וינהג כפי שמוצע לעיל, יחסוך 2,000$ באמצעות דחיית מועד קבלת החזקה בדירה, רישומה על שמו או תשלום בעדה.
בתחום השירותים קובע חוק מע"מ הבחנה בין עסקאות בהן קם החיוב במס עם תום מתן השירות לבין עסקאות בהן קם החיוב במס על בסיס מזומן. עסקאות על בסיס מזומן שתמורתן תדחה לאחר ה- 1 ביולי יחוייבו אף הן בשיעור המס המופחת.
תקנות מע"מ קובעות כי שירותים שניתנו על-ידי מי שמוגדר בתקנות כבעל מקצוע חופשי (רו"ח, עו"ד, רופא) יחויבו במס על בסיס מזומן. ניקח, לדוגמא, תשלום לעו"ד בגין ייצוג משפטי, או תשלום לרופא בגין ניתוח. פעמים רבות המדובר בסכומי כסף ניכרים, ודחיה של מועד התשלום (אפילו מ- 30 ליוני ל- 1 ביולי) עשויה לחסוך כסף רב.
לסיכום, בשבועיים הקרובים, בכל עסקה בה מעורב "כסף גדול" ביחס לצרכן הפרטי, מומלץ להתייעץ לגבי מועד החיוב במע"מ של העסקה ולבדוק אם ניתן לדחות את החיוב לאחר ה- 1 ביולי. יצויין בהקשר זה, כי בדרך כלל העוסק-המוכר יהא אדיש מבחינת תוצאות המס לדחייה זו, כך שהקונה לא צפוי לעמוד בפני קשיים מרובים לשכנעו לאפשר את הדחייה.
אברהם אלתר, עו"ד avi@altertax.co.il
איתי הוכברג, עו"ד
משרד דר' א. אלתר ושות' - ייעוץ בנושאי מיסים



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב